måndag 12 oktober 2009

Vuxenpoäng!?

Nu sitter Tobbe och jag nersjunkna i soffan och smälter intrycken från vårt allra första föräldramöte på Skansbergets förskola. Lisa var så snäll att hon kom över hit ikväll och nattade och passade Molly så att jag och Tobbe kunde gå på mötet. För mig som har jobbat hela inskolningsperioden så var det extra kul att få mer information om hur pedagogerna arbetar och träffa de andra föräldrarna. Efter mötet gick vi en tur runt Mollys avdelning Uggleboet och det var både en rolig och konstig känsla att se Mollys namn och fotografi på lådor och dylikt.. Har nog inte riktigt insett ännu att hon faktiskt har börjat på förskolan!

I helgen hade vi det faktiskt ganska lugnt och skönt. På lördagen åkte vi och familjen Strigén/Jonsson till Nathalie, Rikard och Matilda. Tjejerna busade runt medan vi vuxna fikade!



Matilda och Molly i Matildas rum


Norah och Molly strotsar runt (även Matilda har för övrigt blivit jätteduktig på att gå nu!)

Matilda och Norah

På söndagen åkte vi till Ramona och Christopher (återigen slog vi följe med Norah och hennes familj). Ramona och Christopher hade köpt fina presenter till både Molly och Norah och bjöd på goda scones under tiden som vi tittade på bilderna från deras USA-resa. Molly och Norah som är betydligt mer rörliga nu än sist de besökte Trångsund lämnde ett tydligt avtryck hemma hos familjen Groenheit.. Det låg brödsmulor, banankaka och diverse köksredskap spridda över hela vardagsrumsgolvet och hallen.. Men förhoppningsvis är vi välkomna tillbaka (och vi städade faktiskt undan efter oss innan vi gick)! :-)


Molly och Norah leker med köksredskapen. Särskilt populär var den färggranna måttsatsen.


En tesil kan man också ha mycket skoj med!


Jag avslutar inlägget med två fantastiskt härliga små videos. De är inte så långa så kolla gärna in dem! Den första videon är från i lördags när lilla prinsessan somnade mitt i lunchen. Molly har haft lite svårt att hålla sig vaken vissa dagar på dagis och hon har därför ibland fått sova redan innan lunch. Även i lördags när vi satt hemma och gav henne lunch visade hon prov på sin förmåga att somna mitt i maten! :-) (Observera handen på tallriken!)


Det andra klippet är också från i helgen när Molly och Norah busar. Båda två älskar att bli jagade och triggar gärna upp varandra! :-)



2 kommentarer:

Malin sa...

Skön stajl på Molly med handen i skålen! :-)

Rebecca sa...

Så söt hon är lilla Molly när hon somnar mitt i maten haha! Hoppas allt är bra med er! Kramar från Jönköping