söndag 30 januari 2011

Redskapsbanan

Vem minns väl inte redskapsbanan i skolan? När repen drogs ut, ringarna och bommarna hissades ner och plinten och tjockmatten drogs fram. Tja, lite nostalgiskt var det allt för både mig och Tobbe när vi i dag för första gången var på familjegympa med Molly. Familjegympa är väl kanske inte direkt rätt ord, det är barnen som står för gympandet medan vi föräldrar mest ger en stöttande hand i leken.

Tanken på gympa väcktes när Zandra berättade att de tänkte gå med Alma. Jag och Tobbe tyckte att det vore en rolig grej och nu kommer vi alltså gympa under söndagsförmiddagarna här under våren. Gruppen består av barn mellan 2-4 år där föräldrarna som sagt följer med och "leker" med barnen. Liksom vi anade passade detta Molly som handen i handsken, hon har ju ganska mycket spring i benen och är rätt lätt och smidig så hon verkade minst sagt nöjd över den nya söndagsaktiviteten.

Endast den bästa outfiten är bra nog för den bästa tjejen

Molly och Alma över upp balansen

Gympan inleddes med några smålekar varav en där man skulle dansa när det spelades musik och stå still när musiken tystnade. Även jag fick alltså svänga mina lurviga. :-)


Ytterligare ett välbekant moment i redskapsbanan?

På eftermiddagen hade vi sol och klart väder så vi beslöt oss för att gå ner till en skola här i närheten för att åka pulka och leka på deras gård. Det var riktigt skönt att komma ut en stund. Det var första gången vi hade nya kameran med oss ute, så det blev helt klart en hel del fotande och experimenterande. Så dagens bildskörd är därför ganska stor. :-)

Nu ska vi kolla in nya miniserien, "Sherlock".












1 kommentar:

Anonym sa...

Det såg så roligt ut med redskapsbanan! Flickorna har verkligen mycket spring i benen nu, så det är säkert en bra aktivitet!
Kram Diana