söndag 14 mars 2010

Söndag

Nu är det söndag igen och dags att sammanfatta helgens äventyr. Den kan sammanfattas med två ord; lek och trots. Vi börjar med det sistnämnda. I fredags när Tobbe kom till dagis fick han berättat för sig att Molly ägnat större delen av dagen åt att trotsa dagispersonalen. Hon hade rasande lyft upp en låda med leksaker och kastat i golvet när hon inte fick som hon ville. Hon hade också med ett leende struntat i att lyssna på personalens förmaningar om att det var dags att byta blöja. Trotsen eller det bestämda humöret har hållit i sig under helgen så det är två trötta föräldrar som nu sjunkit ner i soffan. =)

Men trots det (ha ha) så har vi faktiskt haft en riktigt trevlig helg (Molly har inte bara varit på dåligt humör). Vi inledde lördagen med att besöka Lekslottet i Tullinge. Tillsammans med Alex och Norah begav vi oss ut till ett industriområde mitt ute i ingenstans (iallafall kändes det så). Men skenet bedrog och det visade sig vara ett riktigt trevligt ställe som vi säkert kommer att besöka igen. Det var uppdelat i två olika delar, ett för de lite mindre barnen och ett för de större. Molly och Norah intog snabbt bollhavet samtidigt som vi vuxna passade på att dricka en kopp kaffe i skift. 

 




Alex anmälde sig som frivillig till att hoppa i bollhavet. =)



Ni ska inte tro att vi vuxna satt på våra rumpor inte. Lekhuset krävde allas engagemang; en stod i trappan, en hjälpte tjejerna ner för rutschkanan och en tredje tog emot dem när de väl kom ner.





Nåväl, en liten paus måste man ju ta.



Så här såg förresten lekdelen för de äldre barnen ut. Det var nästan så det kliade lite i benen.. =)
 
 
 
 Efter ytterligare klossbyggande så var det dags att bege sig hemåt för att invänta besök från Ramona och Christopher.

I lördags kväll var det nämligen dags för finalen i melodifestivalen och vi passade därför på att bjuda hem Ramona och Christopher på middag. Även och Alex och Norah följde med en liten stund och vi kalasade på extremt goda hamburgare som Tobbe fixat från sin kusin Dennis. Tobbe var för övrigt väldigt nöjd över kvällens resultat då hans favorit Anna Bergendahl stod som vinnare. 
 
 Molly och Norah inspekterar Ramonas väska
 
Idag hade vi besök av Nathalie och Matilda (även Lisa och Norah kom förbi då Tobbe och Alex var på allsvensk premiär). Tjejerna röjde för fullt och för en stund såg det ut som ett smärre bombnedslag här hemma! =) Som vanligt åkte stövlar, mössor och andra plagg fram vilket får mig att fundera på om man inte borde skaffa sig en korg eller låda med "utklädningskläder". Jag minns när vi var små och lekte hemma hos vår kompis Kristin som hade en korg med just utklädningskläder. Då var vi visserligen äldre än vad Molly är nu, men jag vet att det var hur roligt som helst att gräva i den där korgen. Så om det är någon som har något roligt plagg som ligger och skräpar där hemma så tar vi tacksamt emot! =)



Matilda plockade genast fram sin favorit bland Mollys leksaker! =)

Nathalie, Matilda och Molly

3 kommentarer:

Alex sa...

Söta tjejer! Var lite synd att vi missade Nathalie på söndagen, nästan så att det hade varit mer underhållande än att se AIK-Mjällby. Men bara nästan ;-)

Livet och vardagen med vildänglarna sa...

Tack Alex! ;-)

Vilka härliga bilder! Vi måste nog haka på någongång till det där Leklandet! Såg ju hur kul ut som helst!! :-)
Tack igen för fikat!

Livet och vardagen med vildänglarna sa...

Ja stackars barn att behöva heta så..! Synd att programmet är slut, vad ska jag nu göra på måndagkvällarna!?
:-)