fredag 24 december 2010

God (h)jul...!

Vi fortsätter på Malin och Jonas sillstryparhumor (Götlaborg för er som undrar), vi har med andra ord också haft lite problem med bilar. Inte att bilar gått sönder men däremot har vädrets makter satt stopp för våra planer.

Vi är ju nere på Öland och hade tänkt att fira julafton i Torsås idag och juldagen här i Ryd men det har väl knappast undkommit någon att det är lite snö i Svedala rent allmänt men kanske mycket på Öland i synnerhet...






Det har skottats gångar runt huset som är lika höga som den här lille tjejen






Taget från övervåningen, den berömda Ölandsfåken (nytt ord jag lärt mig idag) har tagit Öland i ett rejält grepp

Jättemysigt med all snö vid julen men inte roligt när man ska ut på vägarna och detta sker...


...Endast TIO meter från garaget...



Henrik, Diana och Siri skulle även dom fira jul på annan ort men bilen gled ner i diket och ni ser ju huset i bakgrunden, kom inte alls långt som sagt



Som tur är befinner vi oss i närheten av bönder och Sandras pappa har tillgång till traktor och kunde dra upp den



Efter den incidenten insåg vi allvaret och gav upp våra resplaner, vi fick snällt stanna kvar i Ryd och för tjejerna spelade det nog ingen roll, så länge det fanns paket ;)



Mat och dryck fanns ändå att tillgå och även om det var jättetråkigt att vi inte kom iväg så hade vi det mysigt på Öland ikväll ändå! Notera snögubbarna på ölen, var ju bara tvunget att bli succé ;)



När Tomten kom så började båda tjejerna att störtgråta så mormor fick hoppa in... =D

Torsås planeras att besökas på måndag istället om vädret tillåter och vi hoppas att ni i Torsås och alla ni andra ute i vårt snötäckta land som följer vårt öde har haft en minst lika trevlig (h)jul!

Massa kramar!

Location:Ryd, Öland

2 kommentarer:

Alex sa...

Ja, jävlar, kung Bore hade ögonen på Öland denna jul. Tragikomiskt värre att henrik lyckades dra i diket efter bara tio meter! Ni verkar ändå haft skoj och skönt. Hoppas ni får bättre vägar på måndag! kram från välplogade Stockholm, hufvudstaden.

Malin sa...

*nynnar på melodin till "Jurassic Park"* ;-)

Scheisse, vilket väder det varit i julhelgen! Kan meddela att vi blev insnöade i Söderhamn, var ca 1 meter höga drivor på vägen vilket gjorde det omöjligt att ta sig ut... Vi hade dock gott om käk och dryck så det gick ingen nöd på oss :-)

Kul att mina göttlabooorrrrrgsvitsar sprider sig :-)

KRAM!