måndag 29 augusti 2011

3-årskalas

Det var en slagen själ som landade i soffan igårkväll. Efter en heldag med treåringar och en rejäl förkylning och lägg till en alltmer växande mage så var jag inte så kaxig. Men nu handlar ju detta inlägg som tur är inte om mig utan huvudpersonen igår var såklart Molly! På onsdag fyller hon hela tre (!) år men redan igår tjuvstartade vi genom att ha kalas för både familj och vänner. För att undvika ett smärre kaos så valde vi att dela upp kalaset till ett förmiddags- och ett eftermiddagspass, vilket i efterhand kändes som ett smart val. Det blev en mer lagom dos barn per tillfälle för Molly och genom att dela upp det hann man prata iallafall en liten stund med de flesta som valt att komma. 

 När vi var på Astrid Lindgrens Värld i somras inhandlades dessa Pippikläder. Perfekt att ha på ett 3-årskalas tyckte både vi och Molly.

 De matchande Pippitofsarna fick sitta uppe en liten stund iallafall under förmiddagskalaset vilket vi fick känna oss helt nöjda med.

Förmiddagskalasets gäster bestod till större delen av mammagruppsvänner samt även några nya bekantskaper. Det är verkligen kul att kunna följa barnen från mammagruppen, man har ju trots allt följt dem sedan tre månaders ålder. Molly och Alma kommer förresten fortsätta gympan nu under hösten och nu kommer även Matilda och Norah att ansluta. Kommer bli hur roligt som helst för tjejerna. Men det får vi berätta mer om nästa helg.

Molly var snabb med att blåsa ut ljuset vilket var tur för glasstårtan smälte rätt så fort!

 En kalasklassiker: Fiskdammen!
Molly var först ut påhejad av Matilda, Alma (Matilda och Almas föräldrar hade för övrigt väldigt god klänningsmak dagen till ära) och Olivia.

 En överförtjust Molly virar in betet (eller vad man nu säger på fiskespråk).

 Olivia undrar om det månne hamnar något på kroken..?

Med en halvtimmes paus mellan för-och eftremiddagsgästerna blev det minst sagt lite svettigt. Men ett stort tips till alla som planerar att ha barnkalas är PAPPERTALLRIKAR! Jag brukar vanligtvis inte förespråka detta men när det är barnkalas så tycker jag att det är helt ok. Och så smidigt det går att städa dessutom! Jag och Tobbe var själva rätt nöjda med resultatet i halvlek. Eller vad tycker ni?


Eftermiddagens uppslutning bestod av både familj och vänner. Paketöppningen gick på löpande band och vi vill verkligen tacka för alla fina presenter å Mollys vägnar. TACK!!

Riktig bra fart hade fröken på paketöppnandet.

En populär present som Lukas kom med var kritor som man kan måla med på marken, dessa testades omedelbart.

Molly fick låna grannens sparkcykel som hon faktiskt lyckades manövrera riktigt bra. Norah tog istället sikte på trehjulingen.

Ballongen: alltid lika populär!

Albert och Ester knatar runt i sin egen takt.

 Glasstårta TVÅ gånger på en och samma dag. Tur att det bara är födelsedag en gång om året (eller synd beroende på vems perspektiv man har..)

 Tobbe gjorde ett bra jobb bakom lakanet och även under eftermiddagen så nappade det bra. Lukas provar lyckan. 

Och även Albert var intresserad av att få fångst.

Jag vet inte vem som är mest fokuserad.. Alexandra eller Lea.. :-)

Lukas kollar in (och smakar) en del av fiskskörden.

Molly hade en toppendag och det här är nog första året som hon verkligen förstått innebörden av att fylla år. Man har kunnat prata om det i förväg och hon har haft egna önskemål om hur kalaset ska vara. Kul!
Tack alla som kom och gjorde det till en kanondag för vår fina tjej!

2 kommentarer:

Guldkorn by Elin sa...

Härlig kalasdag du :)
Molly blir verkligen mer lik dig för varje dag som går!

Sandra sa...

Ja det är faktiskt en del som säger att hon börjar få mer av mina drag. Ibland kan även jag se mycket av mig i henne. Det är kul! :-)