tisdag 17 november 2009

Existerar trotsålder redan vid 14 mån...?

Att Molly växer upp och blir större märks på många olika sätt. Tidigare i år fick hon sina första tänder, slutade äta barnmat, började gå och så har hon fått en starkare vilja, en vilja som inte alltid är positiv...
Idag när vi kom hem från förskolan så var hon förmodligen fortfarande sur för att hon inte fick bada (ja, bada!) i vattenpölen ute på Skansbergets gård när jag hämtade henne så hon la sig pladask på golvet hemma och vägrade låta mig ta av henne ytterkläderna! =D Sen fortsatte det med att hon var tvungen att bada och kunde absolut inte vänta tills efter middagen som vi brukar göra. När Sandra väl kom hem och vi hade ätit så blev hon verkligen skitsur för att hon inte fick gå upp på vardagsrumsbordet och slängde bak med hela kroppen mot soffan och ner på golvet...! Suck... Hon hade kanske iofs en dålig dag idag för det är inte alltid så här "illa" men det märks att dom små börjar veta mer och mer vad dom vill här i livet och visar det gärna också, med hela kroppen.

En dag när dom blir stora så kommer dom att få äta upp detta och då kan man ju dra upp historier från den här perioden i deras liv, som den från i fredags... Barnen lekte som vanligt på avdelningen medan Molly smet in på toaletten och där lekte hon med en potta. Som inte var tom. Hon hade med andra ord inte ett klädesplagg på sig som jag satte på henne på morgonen utan dom låg av sanitära skäl i en liten fin plastpåse... Blir ett kul skämt att dra upp sen när hon blir sisådär 17 år och har sina kompisar över.

Helgen har varit full fart som vanligt för oss. Mollys mormor och morfar (Marie och Bert) mellanlandade här i hufvudstaden på deras väg vidare till USA. Vi träffade dom hemma hos moster Ramona & Christopher i Trångsund på lördagen där dom hjälpte R&C med att lägga nytt golv i hallen och köket. Sandra och jag hjälpte till med ställa in barnkanalen på deras TV för den hade dom inte, snällt va? ;)

Låt er inte luras av mormors leende,
Molly kan vara en ganska sträng arbetsledare

Molly har inte slutat fascineras av lampor

Efter allt slit så fick var det dags för en välförtjänt
middag där det bjöds på pannbiffar, potatismos,
bearnaisesås och inlagd gurka. Husmanskost på
sin bästa sida och dessutom var allting hemlagat!

På söndagen började vi morgonen (kl 9 och det var min sovmorgon som rök men det var det värt!) med att äta en riktig brakfrukost hos Alex, Lisa och Norah. Det bjöds bl.a. på amerikanska pannkakor, bacon, kaffe, rostat bröd och lite till! Stort tack!

Efter Mollys tupplur var det dags att åka till farfar för att där också träffa fastrarna Cecilia & Linn och farmor Mari för lite fika. Farsan har i ca nio år bott i en ganska liten lägenhet i Farsta men har nu flyttat till en stor etta i Hökarängen som är mycket finare (och ligger i ett lugnare område) och vi är riktigt glada för hans skull. Det var iofs andra gången vi var där men jag tror inte att jag nämnt det tidigare? Några bilder blev det där också förstås.

Faster Linn, visst finns det en viss likhet? =)

Faster Cecilia

Farmor Mari

Söndag innebär numera också veckohandling för familjen Hedberg/Petersson och vi har faktiskt hållt det uppe i ett antal veckor nu. =) Den här dagen var inget undantag utan efter Hökarängsfikat styrde vi kosan till ICA Kvantum. Vi har varit rätt lata på den biten förut då när Molly fortfarande var hemma med antingen mig eller Sandra (då hade man iaf ett ärende att göra om dagen... =P) men nu är det skönt att bara kunna åka och hämta Molly för att sen ta sig direkt hem istället för att böka med ICA.
Det hade varit en lång dag och vi avslutade söndagen med ett första besök (och defenitivt inte det sista antar jag...) för Mollys del på McDonalds, eller ja, det vill säga första gången som hon fick smaka McDonalds-mat. Det gick ner både pommes frites och hamburgare. =) Ni kan dock vara lugna, vi har inte varit på McDonalds för typ två månader (om inte ännu längre?) sen så vi är inte stammisar där direkt, inte längre. ;)


Den här veckan och helgen kommer, om möjligt, att bli ännu mer intensiv. Då vankas det bl.a. julbak till tusen, mer familjefika/middag och julfika med vänner. Mer om det efter helgen! Kram på er!

8 kommentarer:

Nathalie sa...

Är övertygad om att de blir trotsiga samma dag de fyller 1 år! Även här hemma har vi en dam med stark vilja och att slänga sig på golvet eller vägra stå på benen verkar vara alla barns sätt att driva sina päron till vansinne! Men vi väntar spänt tills den dagen de tar hem sina "tuffa polare" eller pojkvännen, då banne mig ska de få tillbaka! Så passa på att ta mycket toalettbilder som vi kan terra de med sen i tonåren!
Mowahahahaha!! :-P

Lisa sa...

Hahaha :) Kiss-och-bajs åldern tycker jag att det låter som att Molly har gått in i...

Fina kläder hon har på sig på bilderna från R&C, förresten!

Tobbe sa...

Nathalie: Vi ska toalettbilder tillsammans på dom små så att dom verkligen tycker vi är pinsamma!
"Meeeen, farsaaaaan...!"

Hahahaha!!

Lisa: Ja, det och kissa-på-golvet-när-man-är-näck-åldern är hon inne i också. ;)

Alex sa...

Fast det är hon inte ensam om. Norah fick springa omkring naken i vardagsrummet häromdagen och tyckte självfallet att detta var fantastiskt roligt. Plötsligt stannade hon upp, tittade ned och spritzch så var det urin överallt.

Och så klart fantastiskt roligt.

Märkligt nog kissade hon inte på golvet igår när hennes nakne far jagade henne. Finns bilder på det om ni vill ha det! = )

Alex sa...

Kan meddela att Norah tagit det ack så väsentliga klivet till "bajsa-på-golvet-när-jag-är-näck". Såg småkomiskt ut när hon gjorde det. För det var liksom som världens mest naturliga sak. Hon sprang omkring i vardagsrummet och köket, pausade, sploff sa det på golvet, gick vidare, pausade, sploff igen, gick vidare och sedan sploff igen utan paus.

Jag garvade stolt när jag plockade upp det = )

Tobbe sa...

Haha!! Lisa berättade om bajs-incidenten igår! =D

Vilken kiss-och-bajs-tråd vi har skapat här förresten.. Någon annan som har något att tillägga?? ;-)

Tobbe sa...

Potträning? Pyttsan, här får vi gå rakt på muggen om det fortsätter så här! =D

Nathalie sa...

Har tyvärr inga kiss - eller bajsincidenter att bjuda på :-P
Men skrattade gott när jag läste era kommentarer!!