måndag 26 januari 2009

En fjärdedels finska

Ok, vad har hänt den senaste veckan hos familjen Hedberg/Petersson då? Vågar nästan påstå att vi faktiskt knappt gjort någonting vad jag komma på, varken på rak eller krokig arm. Det är väl nästan synonymt med januari, efter stressiga julmånaden så försöker väl alla att bara ta igen sig rent allmänt, eller?
Det är som min nya konsultchef sa till mig under vårt senaste lunchmöte, "det är väldigt dåligt med uppdrag just nu i januari så om du har lust att hänga kvar någon månad till eller så, så vore det bra", t.o.m. på jobbet är det inte mycket som händer med andra ord. Fast där har vi den uttjatade finanskrisen att skylla på.

En rolig grej som vi inte nämnt tidigare i och för sig är att vi köpt flygbiljetter till USA i maj! Känns otroligt skönt att ha något att se fram emot medan vi vadar runt i vårt fantastiskt sluskiga väder. Ni som lyckats missa det kan vi berätta för att Malin och Jonas nyss flyttat till just USA, Austin i Texas och det är självklart det stora målet med resan. Även ett mellanstopp i New York på några dagar är inplanerat.
Just i detta nu så söker Sandras pappa Bert upp lite släkt som vi också ska försöka hälsa på (som tydligen bor bara några mil runt om just Austin!), ett fullspäckat schema är att vänta med andra ord.

Oh!! Höll nästan på att glömma bort en grej som ska hända i helgen! Då är nämligen Mollys päron Molly-fria och ska få gå på bio!! Bion är en del av en julklapp från Sandras syster Ramona och hennes sambo Cribba där både presentkort på SF Bio OCH barnvakt ingick, kan ni förstå vilken lyx...!? Många utropstecken i föregående meningar men vi ser verkligen fram emot det! Vi har redan bestämt oss för en film, eller nästan helt säkert iaf, och det blir förmodligen denna.

Annars då? Jodå, annars så vi håller våra tummar för våra kära svartgula hockeykrigare i dessa tider då fotbollen ännu inte har kommit igång, men snart börjar träningsmatcherna (7/2!). Vi håller även tummarna för att våra antagonister ska hamna under sista strecket så att vi får möta dom i en kvalserie. Se där, lite AIK i bloggen, vad sägs om det ni Kalmariter/Ölänningar, ni vet vilka ni är... ;)

Lite bilder från gårdagens babysim kanske? Ja! Klart vi ska titta på lite bilder! Även ett filmklipp finns med och några fler bilder från när vi var hos Alex, Lisa och Norah i lördags. Alex's syster Jessica med sina två barn (Ian och Julia) var nämligen där och vi bjöd in oss själva (...) för att vi så gärna ville träffa hela famljen Ramsey (förutom pappa David som var utomlands med jobbet), så håll till godo!


Gårdagens lektion innehöll ett moment där vi skulle hälla vatten
över barnens huvuden, gick väldigt bra för samtliga barn kan vi rapportera!




Det sjungs för fulla muggar under Babysim 2009!



Hela gänget i vattnet, förutom Alexandra som håller i kameran förstås...
(bilden är hämtad från Alex och Lisas blogg)


"Nej Lea, farbror Alex har inte tid med sånt nu..."


"...för han ska spexa med Norah framför kameran!"


Molly visar mer än gärna upp sin fjärdedels finska vita hud


Jessica matar tio månader gamla Julia


Otroligt softa kids, eller hur? =D


Molly fick låna Norahs roliga klossar


Fyraåriga Ian och innan ni frågar,
nej det var inte Ian som välte Mollys torn... =D

7 kommentarer:

AlexandLisa sa...

Det gör ont i mig av att Molly är inne i någon konstig period där hon grinar när hon ser mig. För hon är så söt nu att man bara vill hålla och pussa henne hur mycket som helst!

Nice inlägg för övrigt Tobias! Jag är sugen på att se curious case of Benjamin Button så jag hakar nog på i helgen. Är säker på att det är lugnt för Sandra.





Eller inte =D

Anonym sa...

Vad schysst med en biokväll för er! Hoppas ni får det toppen! Och jag kan rekommendera filmen, den var bra.

Vi ser jättemycket fram emot ert besök i maj, då skall det ätas KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!!!!

bland annat :-)

Cameron sa...

Fasiken vad fint med Benjamin B. Den tror jag mycket på! Lär både vara snygg som fan och gripande.

Är avis på er som ska till USA! Låter riktigt skoj med både New York och Austin :)

Anonym sa...

Okej att jag uppskattar ditt sällskap Alex.. men.. tack men nej tack för sällskap denna gång.. ;-)

Malin och Jonas; jag är rädd för att Tobbe aldrig kommer vilja åka hem igen efter alla "köttrundor".. Men ni hade väl ett gästrum som var ledigt? :-)

Christopher; Det ska bli fantastiskt kul med USA! Visst hade ni pratat om en solresa nu till våren?

Cameron sa...

Jo vi klurar lite på att bege oss någonstans i mars. Kanske blir det Rom, eller kanske blir det Grancanaria. Vi vet inte riktigt än. Resor till Rom kostar runt 3200kr för oss alla tre, hotell verkar dock kosta en liten slant i Italien... Något blir det säkert i alla fall :)

Anonym sa...

Alex: Du är varmt välkommen att följa med, jag ska ta ett snack med Sandra bara.

Malin: Köööötttt=niiiiicccceee!!! =D
Med mycket BQ-sås och ost...!!
Hmm, undrar om vår reseförsäkring täcker blodproppar när man orsakat dom själv...?

Chris: Tips på hotellsida som jag och Sandra använt när vi åkt till London är activehotels.com. Var schyssta priser sist vi åkte iaf (2007).
Hoppas ni kommer iväg, en resa förtjänar vi alla nyblivna föräldrar. =)

Cameron sa...

Tack för tipset. Ska spana hos dom!