söndag 7 december 2008

En händelserik vecka

Så har dagen kommit, dagen då bekantskapskretsen tillfälligt blir två man kort. I skrivande stund har Malin och Jonas förhoppningsvis nått fram till Austin, iallafall till New York. I lördags kom emigranterna över på ett kort avskedsbesök. Måste säga att det känns väldigt väldigt tomt nu när de har åkt.. Jag har ju liksom varit lite bortskämd med att ha Malin på nära (väldigt nära) håll under alla mina år här uppe. Men vi intalar oss alla att tiden kommer att gå fort och vi är givetivs övertygade om att de kommer att få sitt livs äventyr i Texas.

I lördags hann vi även med att skapa lite julstämning här hemma i form av en inhandlad och klädd julgran. Många må tycka att det är lite i tidigaste laget men då vi inte firar jul här uppe så får man ju passa på att njuta av julstöket så mycket som möjligt nu innan. Måste erkänna att granen blev riktigt grann, tror även Molly tycker det är spännande att titta på alla lampor och glittrande kulor.

En annan rolig händelse i veckan och även det ett led i julstöket, var ett barnfritt julbord. Jag och Tobbe, Ramona och Chribba och Alex och Lisa åt på onsdagkvällen utsökt julmat uppe i kaknästornet. Det var en ganska häftig upplevelse att sitta och äta på 150 meters höjd med en magnifik utsikt över Stockholm. Härligt var det också att få en kväll ute på tu man hand. Det har vi Mollys farmor Mari och faster Cecilia att tacka för! Vi hoppas att Molly uppförde sig hyfsat iallafall och att de snart kan tänka sig att sitta barnvakt åt vår lilla tjej igen! ;-)

Veckan har idag avslutats med en glöggfika hemma hos Alexandra och Christopher. Det vimlade av småbarn så till den grad att Alexandra tillochmed hade ordnat ett speciellt lekrum för barnen med framlagda filtar och leksaker. :-) Förutom barn i drivor så bjöds det även på god fika och godis.. smaskens.

I morgon är det dags för föräldrargrupp igen, vi är tio par från Segeltorpsområdet med barn allt från 4 veckor upp till 4 månader. Det är roligt att träffa andra mammor (för det är oftast mammor i den här tidiga åldern) och utbyta lite erfarenheter. Men framförallt är det roligt att bara få lite vuxensällskap.

Nu tackar jag för mig.


Julbord uppe i Kaknästornet



Mamma intalar sig att Molly kommer att minnas
JÄTTEMYCKET från sin första jul.. därav allt julstök... ;-)




Två nöjda damer


Emigranterna Malin och Jonas på avskedsbesök

Inga kommentarer: