söndag 19 juni 2011

Vi ska till semester

Som Molly uttryckt det hela helgen: "Vi ska till semester". Med det menas att delar av familjen Hedberg har slängt in handduken och gått på ledighet. Molly gick sista dagen på dagis i fredags och även Tobbe jobbade sin sista dag då. Nu väntar två månaders ledighet för dessa två, låter väldigt skönt tycker jag! Själv kämpar jag på i två veckor till sen väntar fem veckors semester. Men eftersom det är midsommar i veckan och därmed en tur till Öland som väntar så kommer nog tiden fram till semestern gå rätt så fort (hoppas jag).

Även om Molly gick sin sista dag i fredags så hade hennes avdelning på dagis sommaravslutning redan i tisdags. Vi föräldrar fick då ett smakprov på hur en morgonsamling kan se ut.

Vi bjöds på både musik och ramsor.




Spana in Mollys höftgung i slutet av filmen. :-)

Vi hade missat att ta med egen picnic. Skyller på att det stod att det skulle bjudas på rabarberpaj och därmed slog jag förmodligen dövörat till resten som stod i informationsbrevet.. Som tur var hade Olivia med familj resurser.

Molly, Olivia och Anton suktar efter rabarber- och jordgubbspajen.

Semestern inleddes kungligt igår i form av ett besök på Wärdshuset gl i Linköping. Här serverades mjölk i vinglas (som faktiskt inte välte en enda gång!).

Vi gjorde också ett besök till Cloettas Chokladbod där vi inhandlade alldeles för mkt godis, som det för övrigt mumsas på i skrivande stund.

Idag har det regnat hela dagen så vi passade på att göra ett besök till IKEA för att äntligen köpa en säng till Molly.

Molly hjälpte (eller stjälpte?) Tobbe.


En växasäng blev det tillslut.

I veckan väntar som sagt midsommarfirande på Öland. Tobbe och Molly stannar sedan kvar på Öland medan jag åker upp till Sthlm och knegar på en vecka till. En hel vecka utan varken man eller barn hemma.. Undrar vad jag ska göra då? :-)

1 kommentar:

Alex sa...

Åh, paniken över att ha glömt picknick... been there, done that. Man känner sig som världens sämsta förälder. Tur då att det finns fina dagiskompisar! Ska bli kul att få spendera mycket tid med fartvidundret nu under midsommar =)