söndag 7 november 2010

En skön höstdag helt enkelt

Idag är det riktigt fint väder ute, kallt men soligt. Under tidig förmiddag stämde vi träff med Alex och Norah för att följa med de till Norahs dagis. Alex skulle fixa en grej ute på dagisets gård och vi hakade på, det är ju inte varje dag man har tillgång till en hel gård fylld med leksaker utan att några andra barn är där. Det var en trevlig förmiddag (bortsett från den eviga "vante-kampen"). Finns det några barn som gillar att ha vantar på sig??

När vi kom hem fick jag ett ryck och städade undan leksakerna här ute i sandlådan. Förra året låg de begravda i snö hela vintern vilket resulterade i en del trasiga och spruckna hinkar och spadar. Men nu är det iallafall inplockat, skönt.






På väg hem var det två trötta damer i vagnarna. Mollys senaste tilskott i pippiserien är lilla gubben. Det är för övrigt han som följer med till dagis imorgon istället för snuttefilten. Molly har faktiskt fixat det överraskande bra med snutten. Det har självklart kommit stunder när hon har velat ha den men vi har stått på oss och nu verkar hon alltmer förstå att den enbart ska användas hemma i sängen. Det kan dock bli spännade att se hur det går i morgon på dagis.. :-/

I övrigt så har helgen bestått av ett födelsedagskalas och ett Pizza Hut-besök. I fredags fyllde Christopher år och då fick också Lukas och Albert träffas för första gången. Ge de ett par månader (eller ett år) så är det full rulle på de där två!

Lukas och Albert

Gårdagens Pizza Hut-besök skulle egentligen ha gått i True Bloods tecken. Tobbe hade tidigare i veckan spanat in en True Blood-meny som skulle finnas på Pizza Hut. Vi kände att vi absolut var tvungna att kolla in detta. Dessvärre visade det sig att menyn inte serverades, iallafall inte i den form som vi önskade. Så det fick bli en "vanlig" meny. Men det gick ner det också...

Jag och Tobbe beställer 9 gånger av 10 en "peperonilovers". Mmm.. smaskens.

Både Molly och Albert gjorde sitt första besök på Pizza Hut.

Resten av dagen ska vi ha "guldvaka". I år är ju inte AIK inblandade i guldstriden i allsvenskan men det kan vara roligt att följa hur det går i toppen (och botten).

Fortsatt trevlig söndag!

3 kommentarer:

Guldkorn by Elin sa...

Låter som en skön dag! Roligt att få se Lukas och Albert :) Så söta.

Skönt att det funkat bra med Molly och snuttefilten också ;)

Ha en skön söndagskväll!

Malin sa...

Ser ut att ha varit superfint höstväder i Stockholm idag, mysigt!

Jonas hälsar att han också tillhör den exklusiva pepperoniklubben... :-)

Alex sa...

Bästa idag var nästan när Molly sa "Lodis" efter mig när jag såg sista bilden hemma hos er.

Mycket fin dag mellan tjejerna, underhållande värre att se båda umgås!

Elin: Visst är han söt!