torsdag 4 november 2010

En era tar slut







Nya grejen är att ha på sig diademet hela tiden, den fick t.o.m. bada och den fick även följa med till dagis igår, den kom tillbaka halvt uppäten förstås...

Apropå dagis, imorse hade vi utvecklingssamtal, som både jag och Sandra hade helt glömt bort och kommer på det först kl 07.05, samma tid som vi skulle varit där... Suck, man blir så trött på sig själv ibland. Vi ringde direkt och fick komma så fort vi hann, supersnällt.

Det var inte det jag skulle berätta om utan det var en sak som vi pratade om under mötet, nämligen Mollys snutte... Vi har själva funderat på när vi ska ta den kampen att få henne sluta använda snutten och idag tog Katja (fröken) upp ämnet. Hon berättade om att dom varit på kurs och hört skräckhistorier om att sådana saker är riktiga smittbomber. Det hajar ju vi med så det krävdes inte många ord från hennes sida innan vi gemensamt bestämde att NU får det vara slut med snutten(förutom när hon ska sova)! Molly har en Pippi-mjukisdocka som hon älskar och som istället får bli hennes "grej". Att ta bort allting helt och hållet känns så grymt så vi börjar med detta, önska oss lycka till...

Location:Personnevägen,Stockholm,Sverige

4 kommentarer:

Malin sa...

Ojoj, lycka till!! Fasar själv för dagen vi måste säga adjö till Peppis.. Men det måste ju göras och det går säkert bra!

Vad stor Molly såg ut i diademet förresten, supersöt! :-)

Guldkorn by Elin sa...

Aaw..det är inte lätt. Hoppas att det går bra. Molly är säkert en tapper tjej och klarar det galant. Men en del tårar kanske det blir och det känns säkert lite i hjärtat hos mamma och pappa. Be strong ;)

Och tack för lästipset om min blogg! :)
Kram på er

Livet och vardagen med vildänglarna sa...

Det kommer gå jättebra!
Dem små klarar mer än man tror :-)
Matildas tog vi bort för några månader sen för den gick sönder så pass att det var kvävningsrisk om hon skulle ha den i sängen, så vi ta den i garderoben och gav henne en annan snutte (som hon vägrar använda) och sen den dagen har hon aldrig frågat efter den!
(Men då har hon ju Elefanten kvar!)
:-)

Sandra sa...

Malin: Tack! Vår förhoppning är att hon kommer gilla läget efter ett par (troligtvis) tuffa dagar inledningsvis...

Elin: Jo, det blir säkert lite tufft för mig och Tobbe men det gäller att "be strong" precis som du säger. :-)

Nathalie: Hoppas Molly är lika duktig som Matilda. Men kan "Skrik" så kan väl "Panik"... ;-)