måndag 12 juli 2010

Veckans tema: Bad

Med risk för att tråka ut alla trogna läsare så har de senaste dagarna mestadels bestått av en sak: BAD. Bad i sjön, bad i havet, bad i poolen, bad i badkaret och bad i badbaljan... =)

Idag började jag min semester och den inleddes med ett besök till Nathalie, Rikard och Matilda. Måste för övrigt ge en eloge till alla som är gravida i denna högsommarvärme (däribland Nathalie och Lisa) ni är så tappra i värmen!! =) Hemma hos familjen Klaar blev det fika och bad i badkaret för Molly och Matilda. Idag har det FAKTISKT varit gråmulet och regn (men inte desto svalare) och därför beslöt vi oss för att stoppa ner de små damerna i badkaret för att svalka dem. 

 Matilda har fått ett riktigt fint hårsvall. (Det var annat än i bebisåldern. Då var varken Molly eller Matilda särskilt kända för sin hårmängd..) =)

Som jag utlovade ovan så kommer det bli mycket badbilder i detta inlägg. Denna helgen spenderade vi både lördagen och söndagen badandes. I lördags var Malin och Jonas iväg på Hasseludden så vi assisterade Alex när han var barnvakt åt Mathilda. Eftersom vädret var strålande begav vi oss till sjön här i närheten.

 Mathilda ser hur nöjd ut som helst när hon får hoppa i vattnet med Alex

 Molly upptäckte hur kul det var att hoppa från bryggan

Efter badet åkte vi hem till oss och grillade. Där slöt även Malin och Jonas upp. Lite senare på kvällen kom även Lisa över (när det vankades bronsmatch). Till allas glädje vann Tyskland bronset. ;-)

Verandan rymmer fler än man tror.. =)

Söta Mathilda

Mmmm... Kött. Tobbe var ordentligt nöjd över Mollys passion över den grillade fläskfilén. 

Söndagen följde i ungefär samma spår, dvs bad, grillning och fotboll. På förmiddagen åkte vi ut till Gålo havsbad (utanför Haninge). Det var en resa på ca 30-40 minuter men var väl värt det!! Underbart att bada i havet igen!!! Det var väldigt långgrunt så det är perfekt för barnen och det var stora ytor att både ligga på och bada i.

 Det gäller att ha koll på sina saker

 Tobbe längtar efter att få svalka sig. I bakgrunden: Alex i sin naturliga pose ;-)

 Långgrunt var ordet!

Molly och Norah lunchar på pannkakor

Som följs av stim och stoj med Tobbe

Trots mycket folk så kändes det aldrig riktig trångt. Hit lär det definitiv bli fler besök!

Efter badet var det dags för mig att besöka frissan (så skönt!). Sen slöt jag upp med de andra hemma hos Alex och Lisa där vi åt gott och kollade på VM-finalen. 

Vi får se vad resten av veckan har att bjuda på, men i morgon blir det inte helt otippat mer bad. =)

Inga kommentarer: