söndag 2 augusti 2009

En salig kompott!

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade bloggen. Och mycket har hänt sen sist. En av höjdpunkterna på vårt Ölandsbesök var Henriks (min syster Dianas sambo) 30-års fest. Festen ägde rum hos Henriks farmor Gunda uppe på norra Öland. De hade dukat upp med både god mat och dryck i Gundas mysiga trädgård.

Kusinerna med sina respektive föräldrar

Ett stort kalas som det sig bör när man fyller 30!

Födelsedagsbarnet..

..fick många fina presenter!

Jag och vår söta Molly..


..som var på riktigt bushumör kvällen till ära!



Det nygifta paret Groenheit

Lilla Siri tyckte också att det var roligt med kalas!

Både vuxna och barn var bjudna på festen (!)

"Hmm.. Vad har vi här..?"

Siri och Molly i Gundas trädgård


Henriks farmor och min farmor hängde ihop som ler och långhalm hela kvällen!

Molly i en ytterst barnvänlig solstol

Dagen efter det stora kalaset var det dags att åka hem till Sthlm igen. Innan avfärden hann Molly dock att dra runt ett par varv på en nylånad Bobby Car. Mina kusiner Helena och Carolina har tidigare gjort Ryds gator osäkra med hjälp av denna och nu är det alltså Molly och Siris tur.

Denna vecka har både jag och Tobbe varit hemma och vi har därför passat på att göra lite utflykter. En dag tog vi bilen till Vintervikens trädgårdscafe. Jätte mysigt och himla trevliga promenadstråk.


Vi har också hunnit med ett besök hemma hos lilla Matilda från föräldrargruppen och deras nya fina lägenhet. Föräldrarna Nathalie och Rikard bjöd på tacos och chokladpudding. Den senare i så stor mängd att inte ens gottegrisen Sandra orkade äta upp allt! Men mumsigt var det! :-)

Matilda

Matilda och Molly insisterade på att äta själva

Så stackars Nathalie och Rikard hade inte mycket för sitt nydammsugade golv!

Efter mycket kladd så tyckte vi att det var lika bra att stoppa ner de små damerna i badkaret

Vi har även hunnit med ett besök på Gröna Lund denna vecka. Vi åkte dit med Alex och Lisa och mötte även upp Karin och Håkan med barn. De var egentligen uppe för att besöka Ramona och Christopher men då deras husvärdar var på jobbet så gjorde de sällskap med oss och familjen Strigén.

Här står vi alla ivrigt och inväntar Håkan och Elias åktur i "Nyckelpigan"

Elias och Håkan tittar på när Karin och Jesper åker karusell

Alex försökte slå rekord i någon form av "bollkastning". Här blir han fotograferad mot sin vilja.

Under vckan som gick gjorde även Tobbe och Alex en resa till Malmö för att kolla på MFF-AIK Då de skulle stanna borta över natten så bestämde sig Molly och jag för att sova över hos Lisa och Norah. Och gissa om tiden gick fortare när man hade sällskap!

Lisa och två nyfikna åhörare

Busfröna Norah och Molly!


Och inte var veckan slut i och med detta! Utan i helgen var jag och Tobbe barnfria. Andra gången på kort tid! Ramona och Christopher uttryckte att de gärna satt barnvakt åt Molly och jag och Tobbe var inte sena med att tacka ja! :-) Så igår lördag lämnade vi Molly och åkte sedan in till söder. Där gick vi runt i en massa trevliga och roliga butiker, åt middag på á la crepe och sedan gick vi på bio (även det andra gången på kort tid - på Öland var mamma barnvakt och då hann vi se nya Harry Potter). Denna gång såg vi emellertid Public Enemies. En film som vi både tyckte var väldigt bra! Det var fantastisk skönt att få en helg på tu man hand, ett stort tack till Ramona och Christiopher!! Och Molly verkar nästan ha tyckt det var skönt att få en paus från morsan och farsan hon också..! ;-)


Stackars moster har numera ryggskott

Molly var väldigt fascinerad av Groenheits stenrabatt

1 kommentar:

Nathalie sa...

Ja visst går tiden alldeles för snabbt, tror också hon växt sen sist, hon känns större :-)
Ja skallran hänger fortfarande med och kommer nog göra det ett tag till, den är ju såå rolig! :-D
Ja det var synd, dessvärre är Matilda sjuk igen (feber) så vi håller oss inne! Kanske kan höras i veckan! Kram