fredag 20 januari 2012

Nostalgi

Idag var vi på öppna förskolan för första gången. Det har varit julstängt och öppnade först i måndags och då hade det tydligen varit jättemycket folk men idag var det inte alls många där så det verkar variera lite.

Det var riktig nostalgi att vara tillbaka på öppna förskolan. Vi hängde där så ofta när jag var föräldraledig med Molly så det kändes nästan lite vemodigt att vara där utan alla "mammorna" (och papporna också för den delen). För vem minns väl inte den här?


Det hanns med både målning, sång och annan lek så jag tror Molly var rätt så nöjd. Hugo sov gott i mjukliften så jag hade det ganska lugnt faktiskt.


Molly i full färd med att måla

Nu är det snart helg och då väntar simlekis för Molly och två av hennes kompisar. Vi kommer att gå på det under sju lördagar nu i vår och det ska vara förberedande inför simskolan som de kan börja efter att de fyllt fyra. Tror mest att det är lek och plask men det känns alltid bra att hålla uppe vattenvanan.

I veckan var vi på BVC och Hugo väger numera 5,5 kg och har därmed gått upp drygt ett kg sedan födseln. Hans vattkoppor har försvunnit, han fick bara ett tiotal så det var skönt. Nu återstår att se om han är immun eller inte.

Annars så är Hugo en sovande bebis - på dagarna det vill säga. Han gillar vagnen och kan sova långa stunder i den, detta underlättar verkligen när vi gör saker på dagtid. Nätterna fungerar också helt ok utan han har sin vakna tid på kvällen. Detta är väl iof inte så ovanligt med små bebisar men ibland önskar man att man iallafall kunde få en liten stund innan man själv somnar där båda barnen sover. Men men.. Han är ju bara blott sju veckor så man kan ju inte kräva så mkt av honom, man får liksom bara hänga med i hans rutiner.


Hugo sju veckor

Om ni förresten är nyfikna på hur fotograferingen gick så kolla här Vi är iallafall jättenöjda!! :-)

Inga kommentarer: