måndag 4 januari 2010

Nytt år

Så har ännu ett år gått. Tiden har gått både långsamt och fort. Jag tror alla som har varit eller är föräldralediga vet vad jag pratar om; dagarna går långsamt men veckorna rusar fram (den ekvationen går faktiskt ihop). På nyår blev vi dock varse om att tiden går rätt så fort ändå...

Nyår 2008

Nyår 2009

Nyåret firade vi som vanligt hemma hos Alex och Lisa. Skillnaden denna gång var att vi firade i Segeltorp - inte på Blomgatan i Solna. För oss Segeltorpsbor passade det perfekt och jag tror att även Ramona & Christopher och Alexandra & Christopher var nöjda med den nya festlokalen. Den stora fördelen med radhuset är utan tvekan att tjejerna (Molly, Norah och Lea) kunde få varsitt rum att sova i.

Men förberedelserna för nyårsfesten började redan hemma hos oss. Här har vi en klassisk före och efter bild.


Före

Efter!
Molly visar upp kvällens outfit: En klänning och kappa från tomten (läs Familjen Nelson och faster Louise)

När vi anlände till Alex och Lisa var nyårsförberedelserna i full gång. Här poserar Alex stolt med en av alla nyårsdekorationer.


Samtidigt som vi väntade på de andra gästerna sysselsatte sig tjejerna med Norahs nya keyboard. Ibland (som på bilden nedan) kan de sitta jättebra tillsammans och leka med samma sak, ibland får dock vi föräldrar gå dit och medla. Vet inte om det har med dagis att göra men på sista tiden har det blivit väldigt viktigt med "mitt och ditt".. =)



När Molly inte får som hon vill visar hon det gärna.

Men oftast så leker de faktiskt jättebra ihop. De lyser upp när de träffar varandra och vill göra det mesta tillsammans. Senaste påhittet är att springa i soffan!

Innan det var dags för oss vuxna att hugga in på förrätten var det tjejernas tur att äta. (De fick tjuvsmaka av nattmålet, dvs varmkorv)

Inte varje dag man klär upp sig nuförtiden. Kul att få göra det ibland.

Alex omgärdas av systrarna Petersson. Eller rättare sagt Groenheit/Petersson.

Lisa och Ramona (svart verkar vara färgen för kvällen)

Dags för förrätt

Familjen Cameron/Dahllöf

Alex, Lisa och Christopher öppnar lapparna som berättar vilka som ska bilda lag i kvällens underhållning Buzz.

Trots att vi bor nära Alex och Lisa så beslöt vi oss för att sova över för att slippa väcka Molly mitt i natten. Nyårsdagen inleddes således med en frukost hos Alex och Lisa och sedan även en promenad med pulkorna.


I helgen så åkte vi till Huddingehallen och badade. Vi hade inte träffat Matilda och Alma sedan innan jul så det var skoj att träffas en stund.


I Huddingehallen finns ett litet djungelland för de allra minsta


Matilda tyckte det var spännande med vatten

Liksom Alma (!)

Molly tyckte dock inte att rutchkanan var lika rolig som pappa

Dessto roligare var det att skumbada

Ha en fortsatt trevlig ledighet (ni som har det). Själva har vi börjat jobba igen!

2 kommentarer:

Malin sa...

Vad tjusiga ni var allihopa! Själv firade vi in det nya året i mjukisbrallor, dock med god mat för att kompensera den undermåliga klädseln :-)

Lisa sa...

Vilka fina bilder! Kul att se bilden på M och N från nyår -08, shit har de varit så små?! :)