måndag 7 september 2009

Djungeltema

Idag har vi haft en riktigt mysig dag tillsammans med lilla Norah och Alma (från föräldragruppen). Då alla tjejerna gillar att bada så tänkte vi att det skulle vara skoj att åka till en barnpool. Tanken var först att vi skulle bada i Huddinge vilket är nära och bra. Det visade sig dock att badet inte öppnade förrän klockan 16 på måndagar (typiskt nog) så istället blev vi hänvisade till Högdalen (inte alltför långt därifrån). Det visade sig att badet var mycket trevligt och barnanpassat och tjejerna var i vattnet tills de var alldeles blå om läpparna!:-)

Molly inspekterar en apa som var placerad mitt i djungelpoolen

Norah och Alex känner på vattnet

Molly plaskar vilt (som vanligt)

Norah kollar in omgivningen

En badglad Molly

Norah, Zandra, Alma och Molly

Molly, Tobbe och Norah

En riktigt trevlig djungelpool

Zandra och Alma

Norah gillade att åka rutchkana

I fredags hade vi besök av faster Jane och Mari som kom för att fira lilla Molly. Jane är numera en äkta dalkulla och det var därför ett tag sedan hon träffade Molly. Det verkade dock vara ett kärt återseende! :-)


Vi har också varit på födelsedagskalas både denna helgen och förra helgen. I fredags fyllde Norah 1 år och på lördagen hade hon kalas. I förra inlägget fokuserade vi helt på Molly musens födelsedag, men förra helgen så firade vi även hennes föräldragruppskompis Matilda som fyllde ett år den 26 augusti. Födelsedagarna duggar tätt kan man lugnt säga! :-) Och i helgen är det Leas tur att ha kalas!

Molly kammar sig fin inför Norahs kalas

Norah demonstrerar för Molly hur en av hennes födelsedagspresenter fungerar

Norah med en bok från serien "I drömmarnas värld" som hon gillar skarpt

Lisa och Molly

Matilda firar sin ettårsdag!

Matilda och Molly


Idag har jag och Tobbe varit och besökt Mollys nya förskola. Tobbe skrev i ett tidigare inlägg om hur han var på ett informationsmöte på en förskola. Denna förskola låg dock en bit bort och var inte en förskola som vi önskat. Härrom veckan så ringde dock kommunen och sa att det blivit en plats ledig på en förskola som ligger precis där vi bor (förskolan var en av våra två önskemål). Det känns grymt skönt att ha så nära till hämtning och lämning, logistiken blir avsevärt lättare nu. Molly kommer dock att skolas in lite tidigare nu än vad som tänkt, redan om en dryg månad. Men jag tror det kommer att gå bra ändå och det var okej för Tobbe också (det är ju hans ledighet som förkortas). Mer om inskolningen kommer om en dryg månad! :-)

1 kommentar:

Nathalie sa...

Ja Väddö är verkligen jätte fint och mysigt, sen blir man alltid serverad mat och fika hela dagarna av Rikards mamma och det är aldrig fel :-D